T GAP med med print T shirts shirts GAP 5Ow86S6q T GAP med med print T shirts shirts GAP 5Ow86S6q T GAP med med print T shirts shirts GAP 5Ow86S6q T GAP med med print T shirts shirts GAP 5Ow86S6q
Overmateriale: 93% bomull, 7% elastan Materiale: Jersey Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 30°C, Finvaskprogram

Samtidig som Trøndelagstunet åpnet med 1950-talls innredning i trønderlåna, viste museet utstillingen «50-tallet: Drøm og virkelighet». Gjennom fotografier, gjenstander og tekster fikk publikum oppleve et tiår som nå ligger femti år bak oss. Utstillingen viste både hvordan vi forestiller oss dette tiåret, og hvordan dagliglivet artet seg den gangen.

Fra museets samlinger trakk vi fram: Dagbladarkivet og Norsk etnologisk gransking. Dagbladarkivet omfatter pressefotografier fra 1950 – 1970. Norsk etnologisk gransking er et tradisjonsarkiv som også fokuserer på samtidens kultur og hverdagsliv.

Utstillingen rettet fokus på det 20. århundrets kulturhistorie. Den styrket sammenhengen mellom Friluftsmuseet og de innendørs utstillingene og den revitaliserte museets samlinger.

  • 1/ 1
    Drømmen om 50-tallet var drømmen om Amerika, (men bilen er østtysk). Håvard Bing
Bukser PCNADELINE Pieces WIDE Pieces PANTS PCNADELINE dnqYXgOg

1950-tallet var en tid med både uskyld, tro på framtiden, kommunistjakt og frykt for atomvåpen. Krigen var over og landet skulle bygges opp på nytt

  • 1/ 1
    Det virkelige 1950-tallet. Håvard Bing
PCANIKA PANTS Pieces CROPPED Pieces PCANIKA Bukser CROPPED PANTS Bukser zgaZgnx
Plus WITH Genser Lost SPOT EMBROIDERED Ink 8qgEvw4